Sida 1 av 1

Strokad 350 som kokar

Postat: tor jul 12, 2018 10:41
av w300i
Håller på och hjälper en vän som köpte på sig ett K5 Blazer projekt förra året,förra ägaren hade köpt den men aldrig fått igång motorn så den hade bara blivit stående. Så direkt när vi dragit hem den slog vi i lite bensin genom insuget och fick den att starta och gå,men problemet kom när den stått ett tag på tomgång,den gick varm och det missade vi pga att tempmätaren inne i bilen tydligen inte funkade. Så den gick så pass varm att den började knacka och självantända när vi försökte slå av den,så det slutade med att vi ströp den med en trasa över insuget. Dagen efter bytte vi givaren och prövade igen,och såg då att den steg ganska fort upp mot det röda på mätaren och kokade och bolmade ur sig vitrök på vänstra sidan (Bilen har dubbla avgassystem,ett för varje sida)

Vi har då alltså rivit loss vattenpumpen och den var okay,vi har rivit bort förgasare och insug för att täta eventuella luftläckor,och nu senast rev vi av toppen för att kontrollera toppackningen som vi trodde det var,men inga fel där heller. Kompressionen har vi kollat och den låg jämn över alla cylindrar utom en som var lite lägre,dock var det på högersidan. Vi har även tagit bort termostaten och provkört utan den,men det kokar ändå. Vi har också prövat koppla på dubbla elfläktar för att hjälpa till med kylningen,utan någon som helst förbättring.

Vad kan det vara som orsakar att den vill gå så varm? :roll:

Det är denna han köpt: https://www.garaget.org/?car=303083" onclick="window.open(this.href);return false;
Den verkar ju gått på lite träffar,så om nån känner igen den och vet vad som är gjort åt motorn får ni gärna skriva,kan ju bli enklare att felsöka om man vet lite mer om motorn :)

Re: Strokad 350 som kokar

Postat: tor jul 12, 2018 18:10
av J Landin
Hur står tändningen??

Re: Strokad 350 som kokar

Postat: fre jul 13, 2018 6:37
av ErraN_XJ
Tändning kan ju orsaka sånt. Men även om den får fel bränslemängd kan ju ställa till de.
hade ni spolat kylet på den? De kan ju va tätt också. Ja hade nog spolat rent kyl å kylkanalerna i motorn å sett så inte nån byggt bo där till å börja med. :lol:

Re: Strokad 350 som kokar

Postat: fre jul 13, 2018 6:56
av w300i
Tändningen har vi inte kollat än,hur kollar man den på en sån här motor?

Re: Strokad 350 som kokar

Postat: fre jul 13, 2018 18:59
av nic1
Har ni stroboskop? Kabelklämma på 1:an vänster fram(sett i färdriktnig), sen kolla markering på svänghjul.

Re: Strokad 350 som kokar

Postat: lör jul 14, 2018 10:16
av skogsvild
Kolla alternativt prova med ny kylare, kan ju vara där som det är ”stop”

Re: Strokad 350 som kokar

Postat: mån jul 16, 2018 22:31
av sebringZ28
Och kolla så den har rätt vattenpump, olika rotation om den är med kilrem eller serpentin.

Magnus

Re: Strokad 350 som kokar

Postat: fre jul 20, 2018 9:04
av w300i
sebringZ28 skrev:Och kolla så den har rätt vattenpump, olika rotation om den är med kilrem eller serpentin.

Magnus
Vi har haft lös vattenpumpen en gång,för att kolla impellerna och rost osv men allt verkade okay därinne. Dock så led man nog av solsting då vi glömde kolla villken riktning den ska gå åt :lol: Är dock en vanlig kilrem på den,men man vet ju aldrig. Nån tidigare ägare kan ju bytt remskiva. Ska försöka riva loss vattenpumpen igen ikväll och kolla riktningen på den.

Sen får vi ta ur kylaren enligt skogsvilds tips och försökte spola ur den,kylsystemet är ju som sagt inte vackert. Var fullt med rostpulver och rostkakor i kanalerna i ena toppen när vi lyfte av den så att det är stopp nånstans i systemet är kanske inte helt omöjligt.